Lolland
Er du nysgerrig efter at vide, hvad Lolland har at byde på? Placeret tæt på Tyskland, Sjælland og Fyn finder du Lolland, som byder på livlige lokalsamfund med små idylliske købsstader, storslåede landskaber og naturoplevelser for alle. Og så går Lolland en glimrende fremtid i møde med et af danmarkshistoriens største byggerier, Femern-tunnelen.
Tæt på alting
På Lolland kan du bo billigt i naturskønne omgivelser uden at bekymre dig om at være langt væk fra alt andet.
Sydmotorvejen mod Tyskland og Sjælland gør Lolland til en god pendlerkommune.
Du kommer hurtigt fra A til B og slipper for de lange bilkøer, man kender fra hovedstadsområdet. Og alligevel er du tæt på både Tyskland, Fyn, Sjælland og København.
Med tog fra Nykøbing Falster kan du komme til København på 1 time og 40 minutter. Lollandsbanen forbinder Lolland og Falster, og lokaltoget kører hver dag folk på arbejde og elever i skole.
Porten til Europa
Lolland er centrum for et af danmarkshistoriens største byggerier - anlægningen af den faste forbindelse mellem Tyskland og Danmark. Femern Bælt-forbindelsen bliver en 18 kilometer lang sænketunnel, og byggeriet kommer til at beskæftige ca. 3.000 mennesker årligt frem til 2029 og endnu flere i afledte erhverv. Lolland vil få en gunstig placering mellem Hamborg og København, og den nye transportkorridor til Europa vil give vækstmuligheder for nye og eksisterende virksomheder. Det vil blive et Lolland, der er porten til Europa i stedet for udkanten af Danmark.
Også en række andre projekter er i gang på Lolland i relation til Femernbyggeriet.
En ny togstation ved Holeby og udvidelsen af Nakskov Havn vil styrke lokal infrastruktur og understøtte Femern Bælt-projektet. Samtidig skaber et nyt erhvervsområde ved Maribo nye muligheder, tæt på både motorvejen og den kommende tunnel.
Femernforbindelsen kommer også til at ændre turismen på Lolland på mange måder. Det åbner op for nye markeder, når det bliver nemmere at komme fra Nordtyskland til Lolland, og med det nye forland får Lolland også mere at byde på. Derfor har kommunen sat gang i en omfattende indsats for at udvikle Lollands sydkyst, til glæde for lokale borgere, erhvervslivet og turister.
Fremtidens købstad
Et andet ambitiøst projekt er i fuld gang i Nakskov. Initiativet 'Nakskov 2030' skal gøre Nakskov til fremtidens købstad.
Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for borgere, besøgende og erhvervsdrivende. En stærk hovedby for hele Lolland - og inspirationskilde for andre købstæder. De næste års arbejde centreres omkring Hestehovedet, Fjorden, Havnen og Bymidten. 12 konkrete projekter skal tilsammen skabe mere overnatningskapacitet, bedre byrum og nye oplevelser. De historiske huse i Nakskov skal renoveres, og der vil blive skabt nye byrum og bedre forbindelser til havnen.
En grøn kommune
Lolland Kommune har ambitioner om at være i front til at løse den globale klimaudfordring.
I 2019 var Lolland 700% selvforsynende med el fra vind og sol, ligesom varmeforsyningen for 50%'s vedkommende var dækket af vedvarende energikilder.
Lolland Kommune har allerede ydet et stort bidrag til målet om 70% reduktion af CO2-neutralt Danmark i 2050.
I perioder er overskuddet af grøn energi på Lolland meget stort. Kommunen tilbyder derfor ideelle muligheder for virksomheder, der vil arbejde med fremtidens energiforsyning.
Hvor skal du bo?
Gå på opdagelse i Lollands skønne byer og landsbyer.
Femern-forbindelsen
Følg med i udviklingen af Femern-tunnelen (femern.com)
Læs mere om infrastrukturen i forbindelse med Femern (lolland.dk)
Udviklingsprojekter
Læs mere om Maribo Erhvervspark (investinlf.com)
Læs mere om fremtidens turisme på Lollands sydkyst (lolland.dk)